Social

1,5 milioane de euro pentru reabilitarea unui colegiu din Târgu Jiu

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu Jiu va intra într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. Nu mai puțin de 1,5 milioane de euro vor costa toate lucările ce vor fi realizate la clădirea unității de învățământ.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a anunțat semnarea contractului de execuție la lucrărilor pentru reabilitarea Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”, o unitate de învățământ cu tradiție și cu rezultate de foarte bune. 

„Este un proiect a cărui valoare se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, finanțare asigurată prin PNRR.

La sfârșitul anului 2022, alături de domnul Justin Paralescu, inspector școlar general adjunct și cadru didactic al colegiului, semnam la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru investiție. Acum începe execuția acestui proiect deosebit de important.

Avem în vedere izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC cu geamuri tristrat și acoperire Low-E, înlocuirea radiatoarelor și conductelor, reabilitarea și modernizarea sistemului de producere a agentului termic, dar și a instalațiilor electrice - iluminat și prize, boilere pentru apa caldă curentă și instalarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. De asemenea, sunt prevăzute 2 stații de încărcare electrice”, este mesajul transmis de Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: