Politică

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este constituțională - DECIZIE

Magistrații Curții Constituționale a României au stabilit, marți, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este constituțională.

Dezbaterea în ședința publică din fața Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a avut loc în 20 mai, iar decizia a fost pronunțată marți.

Atât Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – procurorul general al României, în calitate de parte în dosar, cât și procurorul de ședință au solicitat ca, în analiza de constituționalitate pe care o efectuează, Curtea să țină seama de Hotărârea din 18 mai 2021, pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cauza C-355/19, considerată un element ce poate determina un reviriment jurisprudențial sub aspectul constatării incidenței Deciziei 2006/928/CE în controlul de constituționalitate și, implicit, a încălcării art.148 din Constituție.

Și totuși, ministrul Justiţiei Stelian Ion a declarat că este important ca politicienii să găsească soluţia pentru desfiinţarea grabnică a Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Vizualizări: 1,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: