Social

David Popovici, testat antidoping la 5.00 dimineața

David Popovici, cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin, bate record după record, iar asta înseamnă că este tot timpul supravegheat. După cum a mărturisit, se știe în fiecare minut unde este și a fost testat  chiar și la ora 5.00 dimineața.

“Fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun, Bă, tu sigur trișezi, ești cam prea bun. Nici nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios, le spun că fac foarte multe teste antidoping, teste care vin random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt", a spus sportivul.

Acesta nu poate refuza testarea. "Și nu pot spune Nu pentru că altfel îmi iau o penalizare, care poate însemna o suspendare de câțiva ani. Și în plus nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri antidoping să funcționeze pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsii unii care să încerce să trișeze.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping, vin și la 5 dimineața sună la ușă direct sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație și spun mereu unde sunt, unde dorm, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi peste un timp și așa mai departe”, a spus David Popovici în cadrul podcastului Fair-play.

Dincolo de calitățile fizice, David Popovici are mentalitate de mare campion, deși are doar 17 ani.

Vizualizări: 3,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: