Social

Ziua Mondială a Apei, marcată prin acțiuni de ecologizare

Elevii și studenții din municipiul Târgu Jiu își vor da mâna în cadrul unei inițiative inedite. Ei vor ecologiza malurile râului Jiu, în zona C.H.E Vădeni și C.H.E Târgu Jiu. Alături de ei va fi Crucea Roșie Română, filiala Gorj. 

 

Acțiunea va avea loc vineri, 22 martie, iar ziua nu a fost aleasă la întâmplare. Atunci se marchează Ziua Mondială a Apei.

„Facultatea de Inginerie, din cadrul Universității ,,Constantin Brâncuși’’ din Târgu Jiu,în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru”, Liceul Tehnologic nr. 2 din Târgu Jiu și Crucea Roșie Română-Filiala Gorj, vor organiza vineri, 22 martie 2024, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Apei, o acțiune de ecologizare a malurilor C.H.E. Vădeni și C.H.E. Târgu Jiu.

Astfel, studenții programului de studii universitare de licență Managementul Energiei, ai programului de studii universitare de masterat Tehnologii avansate de producerea energiei, precum și elevii claselor de Protectie a mediului vor aduce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor. Totodată, se urmărește familiarizarea participanților cu realele provocări de mediu ce apar în funcționarea unui obiectiv hidroenergetic, mai ales în contextul schimbărilor impuse după integrarea în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de reprezentanții UCB Târgu Jiu.

Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro a adoptat pe 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day), iar din anul 1993 este marcată și în România.

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: