Eveniment

Zeci de șoferi au rămas fără permis în weekend

Polițiștii gorjeni au reținut la finalul săptămânii trecute 25 de permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară, unul pentru consum de alcool, unul pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului și unul pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier.

 

Totodată, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare, dintre care 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și pentru alte abateri.

 

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și una pentru refuz de prelevare mostre biologice.

 

În data de 17 septembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat, în trafic, un bărbat de 36 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Trandafirilor din aceeași localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

A doua zi, un bărbat de 43 ani, din comuna Plopșoru, a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public din localitatea de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Un alt bărbat, de 32 ani, din comuna Alimpești, conducea pe DJ 675 Baia de Fier, având o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Și mai băut a fost un bărbat de 34 ani, din orașul Novaci, care conducea un autoturism pe DN 67 C Novaci, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

“În urma activităților efectuate au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002 Republicată, în valoare de 50.032 de lei”, a comunicat IPJ Gorj.

Dintre acestea, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.


 

Vizualizări: 1,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: