Social

Zeci de orășeni își construiesc case de vacanță și pensiuni în Gorj

O comună din Gorj a devenit tot mai populară și nu doar în rândul turiștilor, ci și printre investitori. Zeci de orășeni își ridică pensiuni sau case de vacanță în localitatea Polovragi. Cele mai multe sunt construite chiar în această perioadă în satul de vacanță care se realizează în Cheile Oltețului. 

Numai în acest an, explică primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, se vor construi 15 case de vacanță și pensiuni în Cheile Oltețului. E o zonă unde autoritățile vor să facă un sat de vacanță. Loturile au fost concesionate pe 49 de ani, cu 0,6 euro metrul pătrat. 

Deja zeci de loturi au fost concesionate, iar mulți antreprenori s-au apucat de treabă. Înainte de asta, au fost înștiințați că nu pot construi după ureche, ci cu multă atenție la materialele de construcție, culori, învelitori și înălțime. „Vrem fațada să arate prietenoasă cu lemnul. Piatră și lemn. Tencuielile exterioare să fie albe. La învelitori, țiglă și șiță. Tabla, în culoarea șiței. Sunt 88 de loturi. Mai sunt de concesionat 16. Sunt în construcție 4 - 5. În acest an, se vor construi peste 15. Au cerut certificate de urbanism și vor construi case de vacanță și pensiuni. Sunt din afara județului. Din Dolj, București, Constanța. Sunt oameni din toată țara. Caută liniștea, pacea, frumosul acesta natural și încă virgin”, a declarat edilul.

De utilități se vor ocupa autoritățile. „Așteptăm să semnăm contractul de finanțare pentru Anghel Saligny pentru canalizare. Apa este acolo, energie electrică este acolo și după aceea să refacem infrastructura de străzi pentru că vor fi deteriorate mult când vor fi făcute aceste lucrări la canalizare și la distribuția apei potabile”, potrivit primarului Gheorghe Epure.

Și în ultimii ani, orășeni din toată țara au construit în Polovragi case de vacanță ori pensiuni. Cei mai mulți s-au mutat cu totul aici în pandemie. Au venit turiști și s-au făcut antreprenori și le merge bine.

Vizualizări: 1,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: