Eveniment

Zeci de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii gorjeni au intervenit pentru stingerea a 33 de incendii de vegetație uscată și mărăciniș izbucnite în mai multe localități ale județului. Câteva sute de hectare de vegetație uscată și mărăciniș au fost mistuite de flăcări, iar în unele localități focul s-a extins și la fondul forestier.

Incendii de vegetație au avut loc la Hurezani, Crasna, Bumbești Jiu, Stoina, Jupânești, Târgu Jiu, Logrești, Tismana, Albeni, Jupânești, Scoarța, Stănești, Licurici, Peștișani, Alimpești, Negomir, Urdari, Motru, Bustuchin, Căpreni, Bâlteni, Roșia de Amaradia, Dragotești și Borăscu. 

Din fericire, nu au existat victime, iar dacă focul nu a ajuns să cuprindă și locuințe se datorează mobilizării exemplare a pompierilor, a personalului serviciilor voluntare pentru situații de urgență constituite la nivelul primăriilor și, în unele cazuri, a cetățenilor cu spirit civic. ”Cauza probabilă a izbucnirii acestor incendii a fost aceeași: utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau arderea resturilor vegetale. Încă o dată, facem un apel către cetățeni pentru a-i determina să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere! Arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei”, au transmis reprezentanții ISU Gorj. 

Nu mai puțin de 339 de incendii de vegetație uscată au avut loc în Gorj de la începutul anului și până în prezent. Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau persoana desemnată în acest sens şi cu respectarea unor reguli şi măsuri pentru utilizarea focului deschis. 

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: