Eveniment

Incendii în mai multe localități din Gorj

Mai multe incendii de vegetație uscată impun intervenția pompierilor gorjeni la această oră. Afară bate vântul, iar unii gospodari nu au înțeles că nu pot da foc miriștilor în această perioadă.

“Avem incendii de vegetație în desfășurare la Tismana, Căpreni, Bustuchin, Bumbești-Jiu, Urdari, Negomir, Albeni și Stănești”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat joia trecută că a semnat un proiect de ordonanță care prevede majorarea amenzilor pentru cei care ard vegetație uscată.


Potrivit ministrului, arderea vegetației uscate continuă să fie un fenomen în anumite zone ale țării.

„Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului”, susține Tánczos Barna.

El a anunțat că a decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.

Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 și 100.000 lei.

Vizualizări: 1,874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: