Social

Zeci de elevi chiuleau de la ore

Polițiștii și jandarmii au continuat în ultimele zile acțiunile pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, respectiv pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe interzise în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

În cadrul activității, au fost identificați 23 de elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

Principalul risc care derivă din lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri, precum și implicarea în alte activități infracționale, potrivit poliției.

Pentru prevenirea fenomenului de absenteism școlar au fost efectuate verificări în unități de alimentație publică, situate în apropierea unităților de învățământ preuniversitar, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, țigări sau alte produse de tutun.

„Polițiștii și jandarmii au abordat, împreună cu elevii, teme privind comportamentul acestora în școală și în societate, importanța frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri și riscurile asociate acestuia, precum și respectarea reglementărilor școlare, pentru ca aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni. Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități vor continua și în perioada următoare”, a transmis IPJ Gorj.

Vizualizări: 849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: