Actualitate

Zeci de case puse la pământ pentru continuarea activității miniere 

CE Oltenia a inițiat demersurile pentru demolarea a 42 de case de locuit din diverse zone miniere ale județului, în vederea continuării activității de extracție a lignitului. 

12 dintre imobile sunt situate în perimetrul alocat deschiderii și punerii în exploatare a carierei Timișeni-Pinoasa, iar alte 6 sunt demolate pentru menținerea și dezvoltarea capacității carierei Tismana I. Vizate sunt și 14 gospodării din perimetrul carierei Roșiuța. De asemenea, o gospodărie va fi demolată în vederea menținerii capacității de 4000 mii tone/an la cariera Lupoaia. 

Au fost prinse și 8 construcții din perimetrul minier al carierei Jilț Nord, precum și o alta necesară a fi demolată pentru Unitatea de Conservare Închidere Perimetre Miniere Motru. 

În această perioadă, compania energetică caută o firmă specializată care să elaboreze documentațiile tehnice pentru executarea lucrărilor de desființare a acestor imobile. 

”Prin desființarea gospodăriilor achiziționate în perimetrele miniere instituite se eliberează de sarcini terenul în vederea continuării activității de producție în cariere”, se arată în caietul de sarcini aferent acestei achiziții. 

Imobilele ce urmează să fie demolate sunt case de locuit cu un nivel sau cu parter și un etaj, de maximum 250mp, și anexe sau construcții auxiliare precum garaj, beci, șopron, foișor, adăpost de păsări și animale. 

Pentru elaborarea documentațiilor tehnice în vederea desființării respectivelor construcții, CE Oltenia a alocat un buget de circa 167 mii lei. 

Vizualizări: 2,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: