Politică

Weber centrează - Romanescu marchează. 6 milioane de euro pentru Târgu Jiu

Reușită de proporții pentru sistemul de învățământ din Târgu Jiu. Nu mai puțin de 6 milioane de euro a contractat Primăria Municipiului Târgu Jiu, pentru modernizarea a 29 de unități de învățământ. 

Suma este imensă și se adaugă fondurilor tot mai mari îndreptate constant către școli de actuala administrație din municipiu.

Despre culisele finanțării acestor proiecte s-a auzit încă de la sfârșitul lunii iunie, când Mihai Weber și Cristi Rujan făceau lobby pe la ministrul Adrian Câciu, aceștia reușind să ia fața altor municipii mai mari. Toate aceste eforturi fac parte dintr-o strategie a PSD, care vizează un eventual transfer al primarului Marcel Romanescu. 

Una peste alta, nici nu mai contează care, ce și cum, ideea e că la acest moment avem o generație tânără aflată în derivă, iar faptul că se investește în baza societății și implicit în învățământ, este mai mult decât benefic. 

Banii vin pentru laboratoare, ateliere și cabinete școlare 
"Am semnat astăzi, la Guvern, contractul de finanțare pentru dotarea laboratoarelor, atelierelor de practică și a cabinetelor școlare cu echipamente și mobilier moderne.
6 milioane de euro este valoarea acestui contract, iar beneficiarii săi sunt 29 de unități de învățământ. 
14 laboratoare de Informatică vor fi dotate cu:
Tablă interactivă + suport;
Calculatoare pentru fiecare elev și cadru didactic;
Sistem de sunet;
Imprimantă multifuncțională;
Cameră videoconferințe;
Router wi-fi;
Alte echipamente în funcție de nevoile unității de învățământ.
25 de laboratoare de științe vor fi dotate cu echipamente informatice (4 laboratoare de fizică, 9 laboratoare de chimie, 6 laboratoare de biologie și 6 laboratoare multidisciplinare).
De asemenea, 28 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice specifice (5 de fizică, 9 de chimie, 7 de biologie și 7 multidisciplinare).
9 ateliere de practică vor fi dotate cu echipamente digitale, materiale și echipamente specifice.
52 cabinete școlare și 415 săli de clasă și grupe pentru activități extrașcolare primesc mobilier și materiale didactice.
Pe lângă dotarea laboratoarelor existente, se mai înființează 6 laboratoare, 6 cabinete școlare și 2 cabinete de asistență pedagogică." a declarat primarul Marcel Romanescu. 


Unitățile de învățământ au reacționat la aflarea veștii ca vor primi aparatură și mobilier nou.
Printre alte mesaje de mulțumire se regăsește și cel postat pe pagina de socializare a Colegiului Național" Ecaterina Teodoroiu":
".... Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" va primi 804.855 lei pentru dotarea laboratoarelor și a cabinetelor școlare cu echipamente și mobilier moderne. Această investiție va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității actului educațional și va oferi elevilor noștri un mediu modern și bine echipat pentru desfășurarea activităților școlare.
Suntem recunoscători Primăriei Municipiului Târgu Jiu și Domnului Primar Marcel Laurentiu Romanescu pentru sprijinul constant și pentru susținerea performanțelor deosebite ale elevilor noștri!"


"Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine țara." (Spiru Haret). 2.017.113,00  lei vor fi alocați pentru investiții, în vederea creşterii calității actului educațional, pentru Colegiul Național "Spiru Haret". Mulțumim Primăriei Târgu-Jiu, Domnului Primar Marcel Laurențiu Romanescu, pentru sprijinul constant şi pentru susținerea performanțelor elevilor noştri!"


Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" a publicat pe pagina de socializare: "1.716.204 lei este suma cu ajutorul căreia Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” va rămâne, prin dotările prevăzute în contractul de finanțare încheiat de Primăria Municipiului Târgu Jiu astăzi, o școală extrem de competitivă și prietenoasă pentru toți elevii și profesorii. Mulțumim domnului primar Marcel Laurentiu Romanescu pentru contribuția decisivă, alături de Direcția de Investiții, la obținerea acestei finanțări prin care se susține performanța în învățământ!"


Faptul ca se pompează bani în sistemul de învățământ este mai mult decât benefic, dar, dacă nu vor apărea schimbări și la nivelul actului de educație, întregul sistem rămâne în derivă.

Vizualizări: 8,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: