Social

Vor să modernizeze drumurile care duc în golul alpin

Prioritatea autorităților locale din comuna gorjeană Crasna este modernizarea tuturor drumurilor sătești și comunale, dar și continuarea reabilitării celor forestiere. 

Autoritățile locale din comuna Crasna au depus la Compania Națională de Investiții un proiect pentru reabilitarea a 7 kilometri de drumuri care nu au fost niciodată asfaltate. 

”Așteptăm să vedem dacă ni se va aproba proiectul și dacă o să primim finanțare pentru drumurile sătești și comunale. Ar mai fi 7 kilometri de turnat asfalt și am avea cam toate drumurile din comună modernizate. Am mai rămâne pe ici, pe colo, câte o ulicioară”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna.

Acesta a precizat că respectivele drumuri nu au fost niciodată asfaltate, doar pietruite la nevoie.

O atenție deosebită este acordată și drumurilor forestiere de pe raza comunei Crasna. ”Până în acest moment avem modernizați 16 kilometri de drum forestier, 11 kilometri sunt chiar asfaltați și pe 5 kilometri am pus macadam. Ne propunem modernizarea a încă 15 kilometri, ceea ce ar însemna aproximativ 1.500.000 de euro, cu finanțare prin AFIR. Aceste drumuri sunt importante pentru că duc spre golul alpin și spre Parâng”, a mai spus Gheorghe Sanda.

După modernizarea acestor drumuri poate fi dezvoltat turismul în zonă, este de părere viceprimarul.

Vizualizări: 5,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: