Actualitate

Vor să fie introduse primele minerilor în salariu de bază

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia vor să solicite administrației să introducă toate bonusurile financiare de sărbători în salariul de bază. Astfel, nu există riscul ca oamenii să piardă acest drept dacă producătorul de energie are pierdere.

 

Prima de Paște, de exemplu, e 3.000 de lei brut. Liderii de sindicat solicită ca aceasta să fie introdusă în salariul de bază. Jan Popescu, de la Mine Energie Oltenia, a explicat de ce va fi făcută această solicitare: dacă se întâmplă ca producătorul să ajungă în pierdere, oamenii ar risca să nu încaseze primele de Paște ori de Crăciun.

 

“În luna mai este Paștele, în luna mai, trebuie acordată prima pentru această sărbătoare. Una dintre solicitările comisiei de negociere e introducerea în salariile de bază ale colegilor inclusiv a acestor bonusuri. E pentru prima dată în 30 de ani când legiuitorul stabilește să judece fiscal o companie lunar și nu doar la sfârșitul anului. Există riscul ca într-o lună compania noastră să fie pe pierdere și să nu beneficiem de drepturile pe care le avem prevăzute în CCM. Ar trebui să primim această primă în luna mai, dar solicitarea noastră e să introducem această primă în salariul de bază. Prima e de 3.000 de lei brut”, a declarat Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

 

Miercuri, e programată următoarea ședință între sindicatele și administrația companiei. Discuțiile vor avansa și în ceea ce privește salariile minerilor și energeticienilor.

Vizualizări: 2,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: