Ultima oră

Vor declanșarea conflictului colectiv de muncă

Angajații din Sănătate și Asitență Socială sunt, în continuare, nemulțumiți de salariile pe care le primesc. În semn de protest, liderii SANITAS își îndeamnă colegii să semneze listele pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Guvernul României pregătește ordonanța de urgență pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară. Aceasta cuprinde creșteri salariale inclusiv pentru angajații din DSP-uri. Însă veniturile sunt considerate, în continuare, nemulțumitoare.

„După aproape o lună de proteste, susținute de Federația SANITAS, care încă din data de 11.12.2023 a făcut propuneri de majorare a salariilor, înaintate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și Ministerului Sănătății, angajații din DSP-uri urmează să beneficieze în sfârșit de o majorare a veniturilor. 

Considerăm că ceea ce le pregătește Guvernul nu este ceea ce atât salariații din DSP-uri (funcționari publici și personal contractual) cât şi noi, Federația SANITAS, ne-am dorit, (venituri la nivelul celor acordate salariaților din casele de asigurări de sănătate), dar în același timp constatăm că numai așa se poate: protestând până când se găsesc soluții ce la început ni se prezintă ca inexistente! 

Dragi colegi din SĂNĂTATE și Asistență Socială, dacă numai astfel înțeleg legiuitorii acestei țări că AȘA NU SE MAI POATE, haideți să procedăm la fel!

Semnați listele pentru DECLANȘAREA CONFLICTULUI COLECTIV DE MUNCĂ!”, este mesajul transmis de reprezentanții SANITAS.

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: