Ultima oră

Turiști rătăciți pe munte

Salvamontiștii gorjeni au intervenit, în această seară, pentru recuperarea a trei turiști de pe munte. Aceștia au cerut sprijinul salvatorilor montani după ce s-au rătăcit și s-au blocat într-un secor greu accesibil, în zona Colții Pietrei, din munții Mehedinți.

În condițiile în care era deja întuneric când a venit apelul la 112 și riscul ca oamenii să fie atacați de animalele sălbatice era mare, șase salvamontiști din Târgu Jiu și Padeș au pornit spre locul indicat. Inclusiv o ambulanță cu capacitate de acces în teren accidentat a plecat la fața locului.

“Salvamontiștii au ajuns la cei trei și vor începe coborârea estimandu-se ca în circa două ore sa ajungă în zona unde se afla mașinile de interventie Salvamont. Cei trei turiști au pierdut traseul, au fost surprinși de lăsarea întunericului și nu au mai putut continua deplasarea și căutarea traseului corect întrucât nu au lanterne și zona este foarte accidentată. Cei trei au oferit salvatorilor toate datele necesare privind locația, au procedat corect pastrand unitatea grupului si au reușit sa își aprindă un foc la care sa se încălzească și sa se apere de animale”, anunță Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

Este a treia actiune a salvamontistilor gorjeni doar în 24 de ore.

Vizualizări: 757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: