Actualitate

Viteza, una din cauzele accidentului de la Jilț Sud

A fost finalizată expertiza tehnică din dosarul accidentului de muncă de la Cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, care a avut loc în ianuarie și în care au murit trei oameni.

O tanchetă care transporta oameni și materiale s-a răsturnat în carieră. „Cauzele producerii accidentului rutier sunt neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum de către conducătorul autoutilitarei și starea necorespunzătoare a principalelor sisteme care concură la siguranța circulației autoutilitarei, coroborată cu starea necorespunzătoare a drumului“, se arată în expertiza tehnică.

Potrivit expertului, șoferul putea evita răsturnarea mașinii, dacă ar fi avut cuplată cutia de viteze în treapta a II-a și ar fi acționat ușor frâna de serviciu. Anvelopele uzate au contribuit, de asemenea, la producerea accidentului.

„În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat“, a comunicat, în luna ianuarie, Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 2,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: