Diaspora

Viteză halucinantă pe o autostradă din Germania

Miliardarul ceh care s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 km/h pe o autostradă în Germania, este acum anchetat de parchetul oraşului Stendal.

În Germania, este "recomandat" să nu se depăşească viteza de 130 km/h pe autostradă. Însă miliardarul ceh Radim Passer a depăşit această limită şi s-a filmat, în cursul anului 2021, mergând cu 417 km/h la volanul unui autoturism Bugatti Chiron, în timpul zilei pe autostrada dintre Berlin şi Hanovra.

 

El a postat videoclipul pe canalul său de Youtube la jumătatea lunii ianuarie, explicând că "mulţi oameni (ne-au) cerut să distribuim imagini needitate" cu maşina sport, una dintre cele mai rapide din lume.

"Mulţumim lui Dumnezeu pentru siguranţa şi condiţiile bune care ne-au permis să atingem viteza de 417 km/h!", scrie sub videoclip Radim Passer, menţionând că "vizibilitatea a fost bună şi că maşina lui are capacităţi de frânare care, din punctul său de vedere, permit o asemenea viteză".

Videoclipul, vizionat de peste 9 milioane de ori pe Youtube, a atras însă atenţia autorităţilor.

Parchetul din Stendal a deschis luni o anchetă pentru cursă "individuală" interzisă, acuzaţie formulată atunci când un şofer, potrivit codului penal, "se deplasează cu o viteză neadaptată şi într-o manieră imprudentă care încalcă grav codul rutier".


 
Într-o ţară care nu impune o limită de viteză pe autostradă, videoclipul a atras, de asemenea, critici şi a alimentat dezbaterea asupra eventualelor limite.

Ministrul Transporturilor, liberalul Volker Wissing, a condamnat în presa germană atitudinea la volan a miliardarului şi a reamintit că absenţa limitei de viteză trebuie compensată prin faptul că vehiculul trebuie să fie constant "sub control".

Premierul landului Saxonia Inferioară, social-democratul Stephan Weil, pledează pentru stabilirea unei limite de viteză.

Vizualizări: 1,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: