Politică

Virgil Popescu refuză să răspundă

Parlamentarul PSD Gorj, Claudiu Manta, l-a interpelat încă din luna martie pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe tema planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Deși termenul de răspuns era 12 aprilie, răspunsul lui Popescu nu a fost postat nici până acum pe site-ul Camerei Deputaților.

“Domnule Ministru Virgil Popescu, cantitatea de energie electrică produsă de către Complexul Energetic Oltenia este indispensabilă Sistemului energetic național. În lipsa energiei produsă pe bază de cărbune de către C.E.O, mai cu seamă în perioadele de secetă sau de lipsă a vântului, economia țării va intra în colaps, fapt bine cunoscut inclusiv de către dumneavoastră”, se arată în interpelarea lui Claudiu Manta.

Deputatul a întrebat clar dacă Virgil Popescu are de gând că ceară renegocierea planului de restructurare: “Având în vedere declarația doamnei Celine Gauer, directorul task force-ului pentru Redresare şi Rezilienţă din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene conform căreia "România este responsabilă ca stat pentru conţinutul Planului, aprobat de Consiliu. Nu este ceva care a venit de sus în jos, este ceva propus de România" veți solicita renegocierea P.N.R.R. și a Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia cu Comisia Europeană?”.

De asemenea, Claudiu Manta a mai întrebat “Care este stadiul punerii în aplicare, în mod concret, acum, al Planului de restructurare al C.E.O.?”. Acesta atrăgea atenția că până la data de 30 aprilie 2023 încă mai pot fi inițiate discuții privitoare la renegocierea PNRR. Între timp, termenul a trecut, iar Ministerul Energiei a ignorat complet problema.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: