Politică

Virgil Popescu: Au sabotat Cariera Roșia pentru că era campanie internă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a acuzat USR de la tribuna Parlamentului că a sabotat cariera de lignit Roșia din județul Gorj. 

“La Bruxelles aleșii pe listele USR sabotează pe față România! Haideți să vedem ce fac și în România. Este același joc pe care l-au făcut mereu: au sabotat investițiile hidro din Valea Jiului, pentru că Dacian Cioloș avea nevoie de multe zone protejate, au sabotat Cariera Roșia pentru că era campanie internă în plină criză energetică și acum sabotează România pentru că se ceartă dl Cioloș cu dl Drulă. Trebuie să fii inconștient să sabotezi producția de cărbune în această iarnă”, a acuzat ministrul Energiei.

Mai mult, ministrul a acuzat USR de subminarea sectorului energetic. “USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc și vă cer să luați măsuri împotriva dlui Ștefănuță și a tuturor europarlamentarilor USR care se opun energiei hidro în România și Europa! Totul trebuie să aibă o limită!”, a mai spus Virgil Popescu.


Din păcate, deși tot ce a spus ministrul este adevărat, useriștii vor fi lăsați să zburde în continuare. Pentru că ei se acuză politic, să-și apere fiecare imaginea și postul, dar nu fac demersuri reale.

 

Camera Deputaţilor va da, miercuri, votul asupra moţiunii simple iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu. Dezbaterile asupra moţiunii intitulate "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu" au avut loc în şedinţa de marţi.

În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

Reamintim că doi lideri ai USR au sunat la 112, la finalul lunii iunie, cerând poliției să oprească utilajele de la cariera Roșia. Complexul Energetic Oltenia a reușit deblocarea carierei în instanță, la finalul lunii august.
 

Vizualizări: 2,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: