pamFLEȚI

Vine valul... îmi ia calul!

În ultima zi a săptămânii trecute, mai exact duminică, au fost raportate fix și exact 69 de cazuri de covid. Amețitoare cifrele ar spune unii, satisfăcătoare alții, ba chiar periculoase ar putea considera cei mai puțin șugubeți.

Deși cei ce ne conduc au plătit publicitate pentru toate vaccinele și vaccinurile, de aproape ne vine să ne facem Ivomec, până la această oră nu am atins borna de 5 milioane de vaccinați, cazurile scăzând însă considerabil. Probabil, ori au înțeles că mare parte din imunizare s-a produs pe cale naturală, ori pixul lor a început să aibă mai multă coloană vertebrală decât ei și a luat atitudine, punând pe foaie în sfârșit date ce sunt mai aproape de realitate. Tind să cred că a doua variantă e mai plauzibilă. 

 

Cert este că tot mai multe voci publice avertizează că, în toamnă, după congresele PNL și USRPLUS, că doar trebuie să-i lăsăm pe copii să își facă și ei serbările, după ce ne ducem și noi puțin prin vacanțe, să ne mai relaxăm mințile, iar apoi ducem copiii la școală, va ieși ori Mr. President, ori Mr. Arafat, ori Mr. Cîțu, ori userista șefă de la sănătate și ne vor spune că am fost iresponsabili (ei, ireproșabili), că nu ne-am mai vaccinat și pastilat suficient, că am dus copiii la școală cu tulpini de pe la Căciulata, Sovata sau Nisipurile de Aur și că am produs valul IV. 

 

Ptiu, ai naiba români. Stați să vedeți... ei ne-au spus să facem și să dregem și să ne înțepăm și să avem grijă, că, dacă nu, ei nu ne mai scapă și de valul ăsta. Nu că ne-ar fi scăpat de vreunul. Cert este că mulți dintre români deja au început să uite de buba neagră adusă de guguștiucul românesc, de la liliacul chinezesc, iar o reîntoarcere a restricțiilor cu care am tot stat un an și ceva, fără efecte benefice sesizabile, s-ar putea să producă o aglomerare maximă a secțiilor de ortopedie, producându-se un val de miserupism în rândul populației. 

Cum ar spune șeful IPJ Gorj pe facebook... "Atenție! - urmat de un link de la vreo știre în care un copil a furat corcodușe verzi pentru a trage cu tubermanul în alt copil, iar apoi a fost luat la audieri - ", vine valul, îmi ia calul! Până vine valul, eu zic să păstrăm voalul. Unde? Pe ochi!

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: