Social

Vine mini-vacanța de 1 Mai cu nelipsitele grătare!

A început deja pentru majoritatea românilor o nouă mini-vacanță, cea de 1 Mai, Ziua Muncii fiind zi liberă pentru toți românii, fiind inclusă în categoria sărbătorilor legale. 

Ca de obicei, de 1 Mai, românii obișnuiesc să meargă în vacanța la mare sau la munte ori să facă grătare în aer liber, de unde tradiționalii mici sunt nelipsiți. Cum marea sau muntele nu sunt accesibile tuturor varianta unui grătar în aer liber rămâne opțiunea cea mai la îndemână tuturor, iar acest lucru a devenit o „tradiție” de 1 Mai.  

Cert este că 1 Mai este o sărbătoare națională și este marcată prin organizarea de picnicuri și grătare în aer liber. Este tradițional ca oamenii să meargă în parcuri, la marginea orașelor sau în zonele de agrement pentru a petrece ziua în aer liber, adesea împreună cu familia și prietenii. 

În ceea ce privește meniul, în ierarhia mâncărurilor românești, mititeii tradițională ocupă un loc de cinste. De vită, de porc sau de oaie, micii care sfârâie pe grătar, sunt nelipsiți de pe mesele românilor fiind o ”friptură populară” a epocii moderne.          

De 1 Mai nu se consumă doar mici ci și cârnați, pastramă sau alte tipuri de carne, alături de salate, legume și diverse garnituri. În ceea ce privește băuturile, tradiția este să se consume bere, vin sau răcoritoare. 

 

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: