Ultima oră

Vin sărbătorile! Recomandări privind alimentația 

Mai sunt doar câteva zile până când pe mesele românilor vor sta o serie de bunătăți culinare. Tocmai de aceea, pentru a preveni cazurile de alimentație în exces, Institutul Național de Sănătate a transmis mai multe recomandări pentru populație.

 

„Pentru siguranța alimentelor consumate, cu precădere, în perioada sărbătorilor de iarnă, vă recomandăm următoarele:

 

Achiziționați doar carne cu aviz sanitar-veterinar;

Trimiteți probe din carnea de porc sacrificat în gospodaria proprie sau din carnea de vânat pentru examen trichineloscopic în centrele autorizate ale autorităților sanitar-veterinare (DSV);

Folosiți pentru tocarea cărnii de porc sau de vânat o mașină de tocat destinată doar acestei activități și curățați ustensilele și suprafețele înainte și după utilizare;

Pregătiți carnea în bucăți optime pentru congelare și/sau gătit (aprox. 15 cm grosime). Se recomandă congelarea la minimum -15°C, timp de cel puțin 20 de zile, înainte de gătire și consum;

Gătiți carnea astfel încât temperatura să depășească 71°C în toată masa de carne, pentru o perioadă îndelungată, sau până când culoarea se schimbă din roz în gri;

Prelucrați termic resturile, măruntaiele și sângele provenite de la vânat/porc, destinate hranei pentru animale.”, a transmis Institutul Național de Sănătate Publică.

Vizualizări: 67

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: