Politică

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește la 35 de lei

Ședință în coaliția de guvernare, astăzi. Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor discută despre cum va arăta Ordonanța de Urgență care va fi adoptată de Guvern cu privire la tăierile bugetare pentru acoperirea minusului de 20 de miliarde de lei din bugetul național.

Pe masa premeierului se află însă și o propunere cu privire la tichetele de masă care să fie majorate de la 30, la 35 de lei. Rămâne de văzut ce vor hotărî liderii azi, pentru ca deciziile să fie luate apoi în ședința de Guvern din această săptămână.

Guvernul Ciucă pregătește o ordonanță de urgență care ar introduce mai multe măsuri de austeritate, printre care se află și interzicerea cumulării pensiei cu salariul la stat.

Articolul din proiectul de OUG care interzice cumulul: „Art. V - (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență beneficiarii dreptului la pensie aparținând atât sistemului public de pensii, cât și sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activități pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, operatorilor economici, prevăzuți la art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, cu modificările și completările ulterioare, nu pot cumula pensia cu veniturile astfel realizate.

 

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: