Actualitate

Val de adrese trimise la guvern de liderii sindicali din CE Oltenia

Proiectul de lege care ar permite pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor va fi marți, 8 iunie, pe ordinea de zi a Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. Raportul făcut de această comisie poate fi decisiv pentru votul dat în plen.

Pe ultima sută de metri, mai multe sindicate din Complexul Energetic Oltenia, altele decât cele care protestează de patru luni în Piața Prefecturii, au scris premierului și unor miniștri să susțină proiectul.

Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers a trimis pe 7 iulie o adresă guvernului, prin care cere “votarea în regim de urgență a Plx 75/2021, conform amendamentului depus și validat la Comisia pentru industrii și servicii”. Adresa este semnată de prim-vicepreședintele Adrian Marciuc.

În aceeași zi, și Sindicatul Energia Turceni, condus de Eugen Iovan, a trimis o solicitare similară, cu precizarea că “votarea acestui proiect de lege are ca rezultat recunoașterea condițiilor grele de muncă pentru lucrătorii din SE Turceni”.

Paul Constantinescu de la Sindicatul Liber Cariera Husnicioara și Gelă Ionescu de la Sindicatul Energetic Craiova au trimis adrese cu conținut asemănător, la fel și Mitrescu de la Sindicatul Energia Rovinari și Bunoaica de la Sindicatul Solidaritatea 2011.

Pe lângă votarea proiectului de lege cu pensionarea, liderii sindicali mai solicită un pachet social pentru cei disponibilizați, suportarea costului cu certificatele de carbon de către guvern, scutirea CE Oltenia de la plata certificatelor verzi pentru energia folosită în procesul de producție.

Vizualizări: 2,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: