Social

Unde e cea mai ieftină apă din Gorj

Localnicii din comuna Polovragi plătesc cea mai ieftină apă în județul Gorj. Până în acest an, a fost doi lei metrul cub. De acum se va scumpi și ajunge la 3 lei metrul cub de apă la care se adaugă 1,5 lei pentru canalizare. În ciuda majorării necesare pentru ca societatea să mai poată funcționa, prețul este cel mai mic din județul Gorj când vine vorba de apă.

Autoritățile administrează sistemul de apă și canalizare cu o societate înființată de Consiliul Local. A obținut licență să se ocupe în continuare de rețeaua de apă și, din acest an, se modifică și tariful.

Edilul Gheorghe Epure a explicat de ce a fost stabilită această majorare de preț. „Am obținut licența pentru sistemul de apă și canalizare pentru încă doi ani. Avusesem o licență anterioară pe cinci ani. Este la un preț care asigură subzistența, ținerea la suprafață a societății. 3 lei a fost tona de apă și 1,5 lei la canal tocmai pentru a putea susține activitatea în continuare. Anul trecut am avut 2 lei apa și canalul. Prețul energiei a sărit mult față de ce am estimat noi, taxele care se plătesc către ABA, sunt două grupuri de pompare la apă și cinci la canalizare plus stația de tratare, de epurare plus cheltuielile de personal. Din calculele noastre, putem asigura susținerea activității”, a declarat primarul din Polovragi la Tele 3.

Edilul a mai punctat că a fost menținut cel mai mic preț posibil ca să poată achita toată lumea din comună apa pe care o consumă. „Am căutat să menținem prețul mic pentru că sunt bătrâni care nu-și permit, sunt crescători de ovine care consumă multă apă. Avem o societatea comercială, cu acționar unic Consiliul Local Polovragi, apoi s-au adăugat coduri CAEN ca prestație servicii turistice ca să diversificăm activitățile și să întreținem la un preț rezonabil și prețul apei, dar și prestarea serviciilor turistice”, a mai spus Epure.

În multe localități din Gorj, rețelele de apă și canalizare sunt administrate de Aparegio. Apa potabilă este 6,57 lei metrul cub, iar canalizarea 7,96 lei metrul cub, ajungându-se la un tarif total de 14,53 lei.

Vizualizări: 3,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: