Diaspora

Un vas încărcat cu 1.100 de mașini Porsche s-a scufundat

Vasul comercial ”Felicity Ace” s-a scufundat în Atlantic, la circa 46 de kilometri de apele teritoriale ale Portugaliei. Cargobotul transporta mii de bolizi de lux, printre care 1.100 de mașini Porsche și 189 de Bentley.

Vasul comercial ”Felicity Ace”, care transporta mașini de lux (Porsche, Bentley, Audi, Lamborghini), s-a scufundat în Oceanul Atlatic, anunță Marina Portugheză.

În timpul remorcării, începută pe 24 februarie, nava și-a pierdut stabilitatea și s-a scufundat marți, 1 martie, la aproximativ 25 de mile marine, echivalentul a 46 de kilometri, în afara limitei zonei economice al Portugaliei, într-o zonă a cărei adâncime este în jur de 3.000 de metri.

La bordul vasului se aflau 1.100 de mașini Porsche și 189 de Bentley, scrie BBC, care citează companiile producătoare ale acestor autovehicule. Pagubele înregistrate de Volkwagen se ridică la circa 155 de milioane de dolari, conform sursei citate.

Alături de acestea erau încărcate sute de mașini Lamborghini, Audi.

Valoarea tuturor mașinilor transportate de vasul comercial a fost estimată la 401 milioane de dolari, scrie independent.co-uk.

 
Marina portugheză menționa, pe Facebook, că ”la fața locului se află câteva epave și un mic petic de reziduu uleios, care este dispersat de jeturile de apă ale remorcherelor și este monitorizat de către Direcția de Combatere a Poluării a Autorității Naționale Maritime și de către Agenția Europeană de Siguranță Maritimă”.

Marina va monitoriza situația în zonă cu ajutorul unei aeronave C-295 de la Forțele Aeriene Portugheze.

Nava comercială „Felicity Ace”, care naviga la 90 de mile marine (aproximativ 170 km) sud-vest de insula Faial, a suferit un incendiu la bord în data de 16 februarie. Cei 22 de membri ai echipajului au fost salvați și transportați în siguranță pe aeroportul portughez Horta.

Vizualizări: 5,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: