Eveniment

Un șofer beat, plin de figuri pe o stradă din Motru

Un bărbat din comuna gorjeană Samarinești a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat beat la volan. Acesta le-a atras polițiștilor motreni atenția prin zgomotul produs de mașina ce avea țeava de eșapament spartă.

Bărbatul a băut cu un prieten bere și whisky, apoi s-a dus să admire mașina pe care acesta din urmă și-o cumpărase. A profitat, chipurile, de neatenția acestuia și a plecat cu mașina prin Motru, să audă toată lumea cum face motorul.

“După ce a pornit motorul, profitând de faptul că martorul discuta cu alte persoane în parcare, inculpatul a băgat în viteză autoturismul marca VW și a plecat cu acesta pe strada Parcului, de aici pe strada Tineretului și ulterior pe strada Minerului, producând zgomot de intensitate mare, întrucât avea spartă toba de eșapament. La orele 19.55, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, organele de poliție au sesizat zgomotul produs de autoturism și l-au urmărit în timp ce se deplasa spre strada Parcului, efectuându-i semnal regulamentar de oprire în timp ce au pus în funcțiune semnalele acustice și optice”, se arată în documentul de la Judecătoria Motru.

Șoferul nu avea permis de conducere. “Deoarece emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta afișând rezultatul de 0,65 mg/l concentrație de vapori de alcool pur în aerul expirat”, mai arată sursa citată.

Inculpatul le-a declarat organelor de poliție că anterior opririi în trafic consumase 200 ml whisky și 990 ml bere cu alcool, că nu poseda permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule.

 

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: