Eveniment

Un șofer băut a fugit pe câmp și s-a ascuns după plop

Scenă de comedie în comuna gorjeană Dănciulești. O mașină în care se aflau două persoane a fost oprită de un echipaj local de poliție, pe DJ 605 A. Asta după ce un localnic a semnalat faptul că autoturismul BMW a lovit pancarda metalică ce marchează intrarea/ ieșirea din comuna Dănciulești.

Pentru că șoferul părea băut și nu voia să prezinte permisul de conducere, polițiștii au chemat un echipaj de la rutieră. La auzul acestei solicitări, șoferul a luat-o la sănătoasa pe câmp. “În acel moment, auzind discuția telefonică, a fugit de la fața locului, peste terenurile agricole existente în zonă, în direcția pârâului Plosca aflat la o distanță de circa 40-50 m față de locul opririi în trafic. Deși a fost somat să se oprească și să revină la autoturism acesta nu s-a conformat și a continuat deplasarea, intrând în vegetația ierboasă existentă pe malul pârâului Plosca, făcându-se nevăzut, despre acest aspect polițistul rutier informând telefonic echipa solicitată în sprijin”, se arată în documentul de la instanță.

Pasagerul din mașină s-a oferit să îl prindă el pe șofer, dar a luat-o și el la fugă.

După câteva zeci de minute, șoferul a fost găsit de lucrătorii de poliție ascuns după un plop, în vegetația ierboasă, pe malul pârâului Plosca, în punctul "La district - stația de epurare", la distanță de circa 1 km față de locul opririi.

A fost luat și condus la autospeciala de poliție, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,05 mg/l.

Fapta s-a produs vara trecută, dar joi, 15 iulie 2021, șoferul cu chef de fugă a fost condamnat de Judecătoria Târgu Cărbunești la o pedeapsă de 2500 lei amendă penală reprezentând 250 zile - amendă în cuantum de 10 lei ziua.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 3,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: