Politică

Un deputat de Gorj cere împușcarea urșilor

Deputatul Radu Miruță cere ca urșii care au făcut probleme în zonele Polovragi, Baia de Fier și Rânca să fie împușcați. Le transmite primarilor că pot solicita acest lucru pentru că urșii au produs pagube. 

 

 

Revoltător a fost cum au fost mutați cei șapte urși din Sinaia în județul Gorj. Au fost mutați dintr-o zonă turistică, unde făceau probleme, în altă zonă turistică. Autoritățile n-au avut habar. Totul s-a parafat cu știința și semnătura unui fond cinegetic din Polovragi. 

 

 

„Decizie de a reloca de la Sinaia la Polovragi a fost luată în urma constatării faptului că acei urși produc pagube la Sinaia. Asta e menționat scriptic. Adică produc pagube la ăia și îi aducem la ăștia, în Gorj, că aici nu mai produc pagube. E absurd că se mută de acolo și apoi că se acceptă aici, în Gorj. Ar trebui identificat administratorul acelui fond care a semnat pentru așa ceva”, a declarat deputatul Radu Miruță.

 

 

Parlamentarul a făcut interpelări ca să afle exact traseul urșilor. Spune că următoarea etapă este împușcarea animalelor. „În lege, etapa ulterioară celei în care s-a luat măsura mutării dintr-o parte în cealaltă e împușcarea, adică iubesc animalele, dar între oameni și urși, nu o să aleg vreodată urșii. Au fost aduși în Gorj pentru că județul Gorj a acceptat această situație. Eu am copilărit acolo. Nu s-a pomenit vreodată să se plimbe ursul printre cabane la Rânca. Există filmare cu un urs care bea sticla de ulei stând în două labe și mănâncă dulceața din borcan fără să-l spargă, în partea de jos a teleschiului, în zona principală. Județul Gorj nu e coșul de gunoi al acestei țări”, a mai precizat Miruță, la Radio Infinit.

 

Mai mulți urși au semănat panică, în ultimele luni, în locuitorii din Polovragi, Baia de Fier și în zona Rânca, după ce au apărut ziua în amiaza mare, au intrat în gospodăriile oamenilor sau în cabane și cu greu s-a reușit alungarea lor.

 

Vizualizări: 1,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: