Actualitate

Ultimele discuții pentru majorarea salariilor la CE Oltenia

Actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă al Complexului Energetic Oltenia trebuie semnat și înregistrat până la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a intra în vigoare la 1 mai.

Marți, 27 aprilie, au loc ultimele discuții pe partea de salarizare, sindicatele solicitând majorări salariale. Mai mult în declarațiile publice, pentru că șansele de a obține majorări consistente sunt nule, câtă vreme compania a avut pierderi de sute de milioane de euro anul trecut, iar supraviețuirea în acest an a fost condiționată de un ajutor de la guvern de 241 de milioane de euro.

Decizia privind eventuale majorări salariale va fi luată marți, în comisia administrație - sindicate. Liderii sindicali speră să obțină măcar includerea sporului de producție și a adaosului salarial în salariile de bază. Ar fi o protecție a salariaților în caz de insolvență, de exemplu, pentru că un lichidator judiciar ar putea reduce din sporuri.

„Solicitările noastre, ale tuturor sindicatelor, au fost să fie creșteri salariale. Nu s-a vehiculat niciun procent. Tragem speranțe”, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud.

Până acum, sindicatele și administrația s-au înțeles la capitolul concedieri colective, atât în ceea ce privește numărul celor plecați, critriile de concediere și plățile compensatorii.

Vizualizări: 5,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: