Social

Trei localități din Gorj în scenariul “roșu închis”

Autoritățile au inventat noi scenarii prin care impun restricții, de nu mai știu oamenii ce au dreptul să facă și ce nu.

Sunt trei localități din Gorj în așa-numitul scenariu roșu închis, în sensul că incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este vorba de Crasna, cu o incidență de 5,73, Samarinești cu 4,15 și Godinești cu 4,11.

În acest scenariu, locuitorii nu au voie să iasă din casă vinerea, sâmbăta și duminică după ora 20.00 și până la ora 5.00 dimineața, exceptând situațiile în care merg la serviciu, la spital, să îngrijească pe cineva sau sunt în tranzit.

Dacă incidența va deveni mai mare de 7,5, atunci interdicția de mai sus va fi în fiecare zi a săptămânii.

În Gorj mai sunt și două localități în scenariul roșu, cu incidență între 3 și 4. Aici, accesul în restaurante sau săli de spectacole se face doar cu test sau certificat de vaccinare. În scenariu roșu sunt localitățile Drăgotești - 3,33 și Roșia de Amaradia - 3,33.

Verde, galben, roșu, roșu închis și mov sunt scenariile de care se discută acum, prea multe, oamenii fiind bulversați, neștiind ce restricții se aplică.

Vizualizări: 2,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: