Eveniment

Trec prin Defileul Jiului cu camioanele supraîncărcate cu lemne

Mai multe camioane cu lemne au fost trase de dreapta de polițiștii gorjeni în noaptea de 8/9 octombrie. S-a constatat că unele aveau trecută în aviz o cantitate mai mică de lemne decât aveau în vehicul. Polițiștii au deschis dosare penale.

 

“Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au identificat pe strada Parângului – DN 66 un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Pui, județul Hunedoara.

S-a constatat că semiremorca este încărcată cu material lemnos, iar din verificările efectuate a reieșit faptul că a fost emis aviz de însoțire valabil pentru volumul de 24,42 mc material lemnos esență fag”, a transmis IPJ Gorj.

Alte vehicule aveau pe avize trecute cantitățile de 14,28 mc și 14,26 mc.

 

“Împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Târgu Jiu, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos pentru cele două vehicule, ocazie cu care s-a constatat o diferență de 7,24 mc, între volumul existent și volumul masei lemnoase din avizele de însoțire”, a comunicat Poliția.

Șoferul aflat în culpă a fost sancționat cu patru mii de lei. Un alt șofer nu avea poliță RCA pentru remorcă, primind o amendă în valoare de 1.000 de lei, iar ca sancțiune contravențională a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare precum și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: