Eveniment

Transportatori de lemn din Gorj, buni de plată

Polițiștii gorjeni au continuat verificările în domeniul silvic și în weekend. În urma controalelor efectuate la transportatorii de lemn au constatat nereguli și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei. De asemenea, au  confiscat valoric aproximativ 517 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 91.509 lei.

Astfel, vineri, polițiștii din Tismana au efectuat verificări pe linia respectării trasabilității materialului lemnos, în urma cărora au identificat 5 persoane care, în perioada octombrie 2021- martie 2022, au efectuat transporturi de material lemnos care au depășit limita de 20 mc. Depășirea a fost cu aproximativ 224 de metri cubi de material lemnos. Cei cinci au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 15.000 de lei, iar lemnul transportat ilegal, în valoare de 40.749 de lei, a fost confiscat. 

Tot vineri, polițiștii din Motru au identificat 3 persoane care, în ultimele 6 luni, au efectuat transporturi de material lemnos care au depășit limita de 20 mc, depășirile fiind cu aproximativ 101 metri cubi de material lemnos. 10.000 lei a fost amenda aplicată celor trei transportatori, care au rămas și fără lemnul transportat ilegal, în valoare de aproximativ 17.480 de lei.

De asemenea, sâmbătă, polițiștii din Turceni au efectuat verificări pe linia respectării trasabilității materialului lemnos, în urma cărora au identificat 7 persoane care, din octombrie până în prezent, au efectuat transporturi de material lemnos care au depășit limita admisă, cu aproximativ 192 de metri cubi de material lemnos.

”În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a celor 7 bărbați, cu amenzi în cuantum de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară a  confiscării valorice a celor aproximativ 192 de metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 33.280 de lei”, a transmis IPJ Gorj. 

 

Vizualizări: 6,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: