Eveniment

Evenimente rutiere provocate de șoferi beți

Un accident rutier soldat cu victime a avut loc sâmbătă, pe raza localității Turcinești. Autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din Târgu Jiu a intrat în coliziune cu gardul din piatră al unui imobil, după ce șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, în timp ce se deplasa pe DC 148 Turcinești, din direcția Horezu, în direcția Cartiu. Două persoane au fost rănite în urma impactului.  

 

Oamenii legii spun că șoferul consumase alcool înainte de a se urca la volan. ”În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a doi pasageri din autovehicul, care au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

 

Șoferul imprudent este acum cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

 

Tot sâmbătă, un bărbat de 35 de ani din municipiul Vulcan,  județul Hunedoara, s-a răsturnat cu mașina, pe raza comunei Bărbătești. În timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ 661 Bărbătești, din direcția Bărbătești către Târgu Cărbunești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă. 

 

” În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, conform IPJ Gorj. 

 

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

 

 

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: