Ultima oră

Tragedie la Constanța. Avion militar dispărut, elicopter prăbușit. Victime!

Tragedie miercuri seara la Constanța. O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, dispărând de pe radar într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Un elicopter IAR 330-Puma, care a plecat în căutarea aeronavei, miercuri, în jurul orei 20,21, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20,44, informează MApN.

Potrivit sursei citate, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază.

''Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare'', arată MApN.

Din păcate, elicopterul s-a prăbușit și cinci oameni au murit. Nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

actualizare, 22.25: Un procuror militar din zona Constanței și un altul de la Parchetul Curții Militare de Apel București se deplasează la momentul difuzării acestei știri către locurile incidentelor aviatice


actualizare, 22.30: Incredibil, salvatorii plecați cu mașinile s-au înzăpezit. Echipajele au plecat pe jos.

Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: