Eveniment

Ținut la Psihiatrie ca să nu-și scoată certificat medico-legal

Incredibil ce abuzuri pot avea loc în Gorj, fără ca nimeni să reacționeze. Nicolae Bobină, bărbatul de 36 de ani din Țicleni, bătut în secția de poliție, este ținut de sâmbătă noaptea la Psihiatrie, pentru a nu-și putea scoate certificat medico-legal. 

“Vor să stau cât mai mult, să mi se vindece vânătăile, să nu mă poată vedea medicul legist. Talpa nu se mai vede, rănile încep să se vindece”, a spus Bobină, care se referă la talpa de bocanc care i-a rămas imprimată pe față vreo două zile, atât de tare a fost apăsat.

Bărbatul a băut sâmbătă seara câteva beri într-un club din Țicleni, a făcut scandal că nu poate plăti cu cardul și a fost dat afară de fiul patronului. De acolo a fost preluat de echipajul mixt format din polițiști și jandarmi, urcat în dubă forțat, dus la secție și bătut. 

Bobină vorbește cât se poate de coerent, este om cu serviciu, lucrând ca brancardier la Spitalul Târgu Cărbunești. Este însurat și are doi copii. Nu are antecedente în privința bolilor psihice, este un om absolut obișnuit și totuși este ținut la Psihiatrie. 

Omul începe să cadă psihic văzând ce i se întâmplă, plânge când este sunat și spune că vrea să plece din acest județ, în care ești bătut de jandarmi și ținut forțat la Psihiatrie. “Nu am fost agresiv cu nimeni, am lucrat pe ATI atâta timp, nu am făcut rău la nimeni. O să plec din județul ăsta, mă lipsesc de serviciul ăsta. Mai bine îmi rup oasele la muncă, nu să mi le rupă ei”, a spus omul aproape plângând.

Și nu plânge ca să impresioneze, ci plânge pentru că știe că asta fac și copiii lui acasă, la fel și soția lui.

Bobină voia încă de luni să ajungă la Medicina Legală și o să mai facă o încercare și astăzi, joi. Mare parte din leziuni s-au vindecat însă. “Am înțeles că în noaptea în care m-au internat nu au scris în foaia de observație că am leziuni. Îmi fac injecții pentru durerile pe care încă le am la coloană. Mâine (n.r. - joi) sper totuși să fiu externat și să pot ajunge la medicina legală”, a spus bărbatul din Țicleni.

Cătălin Barbu, medic chirurg la spitalul din Târgu Cărbunești, a confirmat leziunile pe care le avea Bobină la internare. “Are un traumatism cranio-facial acut, niște echimoze la nivelul frunții, cu edem ochiul drept, mai are o contuzie toracică și niște escoriații pe la nivelul degetelor mâinii stângi și pe la genunchi”, a spus medicul la începutul săptămânii, precizând că nu are leziuni grave la nivelul toracelui și abdomenului. 

Cu toate acestea se pare că în foaia de observație nu apar aceste detalii foarte importante. A devenit o practică cu specific românesc. Facem o gafă mai mare să astupăm una mai mică!

Vizualizări: 4,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: