Social

Târgujienii ar putea merge cu troleele aproape gratis!

Încurajarea cetățenilor în a folosi mijloacele de transport în comun, este ideea la care lucrează, în prezent, administrația locală. Totul, în încercarea de a decongestiona traficul din municipiul Târgu Jiu, care a devenit de-a dreptul sufocant.  Primarul Marcel Romanescu a afirmat că se caută cele mai bune soluții pentru ca locuitorii orașului să scape de corvoada blocajelor din trafic.

Prin măsurile pe care le vor lua, reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Jiu doresc să-i încurajeze pe locuitorii orașului să renunțe la mersul cu mașinile personale, în favoarea noilor troleibuze.

„Pentru decongestionarea traficului, mai ales în zonele aglomerate, încercăm să venim cu o soluție. Pe deoparte, diminuarea substanțială a contravalorii biletului pe transportul în comun. Este ideea pe care o discutăm acum, la nivelul autorității publice locale. Oricum, subvenționăm aproape 80% din activitatea societății Transloc. Pe fonduri europene ne-am luat acel sistem eTicketing, nu ne putem duce spre zero, dar putem face biletul un leu. Încercăm să găsim cea mai bună variantă. Până acum trei ani de zile mi-ar fi fost rușine să le spun cetățenilor din Târgu Jiu să folosească transportul în comun, pentru că-mi arătau obrazul, dar astăzi Târgu Jiul beneficiază de 35 de troleibuze noi, de aproape 500 de mii de euro, fiecare bucată. Deci avem 35 de troleibuze care îți asigură toate condițiile necesare”, a afirmat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Dacă ne raportăm la oamenii sănătoși la cap, nu-i o idee rea, dar dacă ne raportăm la genul de personaje care folosesc mașina de la gară... până la autogară, efectul este zero.

Spunem asta fiindcă, în Târgu Jiu, există un segment de "comozi", care ar intra cu  mașina și în magazin printre rafturi. 

 

Vizualizări: 3,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: