Social

Târgu Jiu: Strategia de dezvoltare urbană, în dezbatere publică 

Planul privind strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Târgu Jiu pentru perioada 2021-2027 a fost lansat în dezbatere publică. Ședința, la care vor putea lua parte autoritățile implicate în implementarea planului și publicul interesat, va avea loc în data de 29 aprilie, ora 13.00, la sediul primăriei.

Tot în cadrul aceleiași ședințe se va discuta și despre raportul de mediu pentru această strategie. 

Până atunci, cei interesați de ce prevede acest plan pot să îl consulte la sediul sau pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, precum și la Direcția Programe, Managementul Calității și Parcări Publice din cadrul primăriei Târgu Jiu. 

”Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Târgu Jiu este concepută pentru a răspunde nevoilor reprezentanților autorității locale și comunității în procesul de îmbunătățire a calității și diversității locurilor de muncă disponibile, precum și în procesul de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor și mediului economic local. Strategia se adresează unei game largi de probleme economice, sociale și de mediu ale comunității, care sunt relevante pentru a defini și furniza obiectivele necesare obținerii dezvoltării durabile și creșterii coeziunii economice și sociale în Târgu Jiu”, se arată în document.

În plan se face referire la ”punctele slabe” ale municipiului, precum neactualizarea Planului Urbanistic General (PUG), insuficiența locurilor de parcare în zona centrală, gradul redus de modernizare a infrastructurii turistice existente sau starea de degradare a unor artere rutiere.

Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: