Social

Târgu Jiu: Călătorii cu autobuzul ”plătite” cu PET-uri

Locuitorii din Târgu Jiu vor putea circula vineri cu transportul public, plătind la schimb cu sticle și doze de aluminiu. Este vorba de campania ”România Schimbă PET-ul cu biletul”, în cadrul căreia târgujienii vor putea să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci astfel de deșeuri. 

Campania se va desfășura în parcarea magazinului Kaufland. „Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare”, au transmis organizatorii.

Acțiunea, care se desfășoară concomitent în 65 de orașe din țară, va avea loc în intervalul 09.00-17.00. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul ADER-Asociația pentru Democrație Educație Respect, în calitate de partener al acțiunii.

 

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: