Eveniment

Tânără din Polovragi, condamnată pentru fraude cu bani europeni

O tânără din comuna gorjeană Polovragi a fost condamnată cu suspendare după ce s-a lăsat folosită pentru obținerea de bani europeni de către o altă persoană. Banii europeni erau pentru tinerii apicultori, sub 40 de ani, dar au ajuns la un localnic care avea deja experiență în domeniu, dar nu era eligibil din cauza vârstei.

Tânăra a recunoscut că de fapt nu a lucrat la ferma care a obținut finanțarea și că nu are deprinderi practice în domeniul apiculturii, pentru înmulțirea numărului de familii de albine, cerință esențială a proiectului. 

Proiectul a fost de fapt al unui unchi al soțului ei, care a fost tentat de banii europeni, deși aceștia erau doar pentru tinerii fermieri. Ajutorul financiar nerambursabil era de maximum 24.000 euro, echivalentul a 103.759 lei, iar tânăra a primit pentru ea 15.000 de lei, pentru că s-a lăsat folosită în proiect.

Femeia a fost condamnată cu suspendare, pentru că a semnat acord de recunoaștere cu DNA. „Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat în dosarul de urmărire penală nr. 120/P/2017 de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu inculpata C.E. (...) Condamnă inculpata C. Elena la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei săvârșită în formă continuată (2 acte materiale)”, se arată în sentința Tribunalului Gorj de acum câteva zile.

Cei doi au restituit prejudiciul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Vizualizări: 3,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: