Eveniment

Tânăr băut la volan. Acțiunea Blitz continuă!

Un tânăr de 19 ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea, care conducea astăzi un autoturism pe strada Eroilor din orașul gorjean Novaci, avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului. 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au desfășurat, duminică dimineaţă, o acțiune de tip “BLITZ”, cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Acțiunea s-a desfășurat pe drumurile publice din orașul Novaci și localitățile Bengești-Ciocadia și Baia de Fier, vizând depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

“Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 7.800 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 6 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, a comunicat IPJ Gorj. 

De asemenea, politiștii au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: