Social

Sute de primării s-au înscris în programul Rabla Local

România se va putea debarasa în acest an de peste 100 000 de rable pe care românii le-au abandonat ori la care vor să renunțe dar nu vor să își ia alte mașini.

 

Programul Rabla Local, lansat vineri în România, a fost luat cu asalt de primăriile din țară care s-au grăbit să se înscrie pentru a scoate din circulație mașinile vechi.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că numai vineri, în decurs de șapte ore, 245 de UAT-uri şi-au depus dosarele pentru retragerea a 79.847 de maşini poluante, peste 16.000 fiind în doar în Capitală.

Ministrul a explicat că scopul programului este de a elimina 100.000 de maşini poluante din trafic.

Anterior lansării programului, AFM a precizat că se înscriseseră în aplicaţia informatică a unităţilor administrativ-teritoriale care doresc să participe în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate un număr de 223 de primării.

După încheierea contractelor de delegare între Administraţia Fondului pentru Mediu şi unităţile administrativ-teritoriale care s-au înscris în program, se va publica pe site-ul instituţiei: www.afm.ro, anunţul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi sumele alocate pentru fiecare unitate administrativ teritorială, au precizat cei de la AFM.

Cine casează o maşină mai veche de 15 ani în cadrul acestui program va primi 3.000 de lei - parte din bugetul UAT, parte de la Ministerul Mediului - fără să fie obligat să cumpere alt autoturism.

Vizualizări: 555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: