Social

Apa menajeră din Rovinari, cărată cu vidanja la Târgu Jiu

Situație incredibilă în Gorj, după ce fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a sunat la 112, să acuze că apa menajeră din Rovinari este deversată în Jiu.

În urma controlului, cei de la Apele Române au dispus ca operatorul regional de apă și canal să fie obligat să trateze apele reziduale de la Rovinari în stația de epurare de la Târgu Jiu. 

“Se va lua măsura barării conductei de deversare în râul Jiu, se va stoca apa într-un bazin de retenție, din care operatorul regional Aparegio va lua cu vidanja și va transporta apa la stația de epurare de la Târgu Jiu”, a spus Feldioara Ciocotoiu, reprezentanta Apele Române.

Directorul general al Aparegio, Traian Pătrășcoiu, a declarat că situația de la Rovinari este generată de o problemă tehnică pe care operatorul regional încearcă să o remedieze cât mai repede. “Ne vom ocupa și vom remedia defecțiunea într-o săptămână - două”, a spus directorul Aparegio Gorj.

Acesta a spus că i se pare strigător la cer să vină unii să sune la 112, de parcă ar deversa cianuri în Jiu. “Sunt defecțiuni tehnice, se întâmplă, nu poți să remediezi imediat, dar nu sunt lucruri făcute cu intenție. Mă deranjează cei care nu sunt constructivi deloc”, a mai spus Pătrășcoiu, amintind faptul că același Berceanu a sunat vara trecută la 112, pentru a cere închiderea Carierei Roșia.

 

Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: