Social

Sute de elevi din Gorj, relocați de la școlile unde învățau

Școlile își vor relua activitatea cu elevii în clase începând de luni dar sunt și cazuri în care elevii vor fi relocați în alte unități de învățământ. 

În cazul a cinci unități de învățământ gorjene elevii vor fi relocați începând de luni. Astfel, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, Liceului Tehnologic Bârsești, Liceului Tehnologic Tismana, Școala Gimnazială Arcani și Școala Gimnazială Stănești, au fost nevoite să caute soluții de reluare a cursurilor în alte școli sau în alte săli de clasă decât cele afectate de cutremure. În cazul Școlii de la Arcani este vorba de demolare și elevii vor fi relocați pentru mai mult timp la Stroiesti și Câmpofeni. Edilul din localitate estimează că într-un an școala noua va fi ridicată și că vara viitoare va fi deja pregătită pentru a primii elevii din toamna anului viitor.

La liceul de la Tismana, la etajul unu sunt mari probleme din cauza cutremurelor și copii care învățau acolo vor fi relocați la Pocruia unde vor face orele de curs în două schimburi, după cum anunță reprezentanții inspectoratului școlar.

Probleme au fost și la școala de la Celei  care a fost afectată de cutremure, în acest caz copiii fiind mutați la școala din Costeni unde vor învăța în două schimburi. În cazul școlii de la Bârsești s-a decis ca aceștia să învețe la Școala nr. 9 din Târgu Jiu a precizat inspectorul șef al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru. 

 

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: