Actualitate

Surse: Grupul V nu va fi pornit nici în această lună

Deși Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunța triumfal odată cu vizita de la Sucursala Electrocentrale Rovinari că grupul V va fi gata la începutul anului 2024, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Burduja chiar lăuda investiția respectivă și spune că este printre cele mai performante din Europa. „Promite să fie unul dintre cele mai moderne grupuri de acest tip din țară și chiar dincolo de România și spun că acest complex trebuie să aibă viitor”, spunea Sebi Burduja. Mai târziu, au venit asigurări din partea factorilor de decizie și chiar a liderilor de sindicat că, cel târziu în luna februarie, capacitatea respectivă va efectua primele probe, urmând ca cel mai târziu, în luna martie, să fie la dispoziția Sistemului Energetic Național. Surse din cadrul companiei energetice ne-au relatat însă că este imposibil aproape ca probele respective să se facă în luna februarie pentru că mai este de lucru. Aceasta nu este însă singura problemă, după cum afirmă aceleași surse.

În rândul oamenilor există temerea că lucrările nu se vor mai face deloc, mai ales că, săptămânile trecute, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început verificările într-un dosar care vizează exact achizițiile de la grupul respectiv. Printre cei chemați la DNA s-a numărat și fostul director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, care a fost pus sub control judiciar de către anchetori pentru o perioadă de 60 de zile, acuzația lui fiind aceea de luare de mită. Procurorii au anunțat că Chircă ar fi primit suma de cinci mii de euro de la un om de afaceri pentru aranjarea unei licitații. Toate aceste lucruri ar putea duce la sistarea sau încetinirea lucrărilor la grupul V, iar oamenii se tem că nici în luna martie nu se vor face primele probe.

 

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: