antiVirale

Sucul de portocale are Covid. Instrucțiuni pe TikTok

Copiii și adolesenții se distrează pe TikTok, învățând cum să facă un test Covid să fie pozitiv, folosind suc de portocale. Desigur, folosesc testul pentru a chiuli de la cursuri.

Un nou trend a apărut pe platforma preferată de milioane de adolescenți, după ce s-a descoperit că anumite alimente pot transforma un test de Covid într-unul pozitiv.

În ultimele zile, video-uri în care tinerii aplică diverse lichide pe testele rapide pentru a le face să fie pozitive au acumulat milioane de vizualizari pe TikTok.

S-a pornit de la sucul de portocale, iar pe parcurs, cu cât utilizatorii ofereau sugestii, s-a descoperit că ar funcționa chiar și cu ketchup, kiwi, oțet sau dezinfectant.

Fenomenul pare sa fie legat de aciditatea pe care aceste bauturi și alimente o conțin. Astfel, cu cât un suc, de exemplu, este mai acidulat, cu atât mai sigur poți obține un test pozitiv de Covid-19.

Rezultatul a șocat pe toata lumea, iar unii elevi britanici care s-au folosit de noile informații pentru a scăpa de școală pentru două săptămâni.

În total, clipurile încărcate sub hashtag-ul #fakecovidtest au fost vizualizate de peste 6,5 milioane de ori.

Acum însă au fost cenzurate. La căutarea după #fakecovidtest, TikTok afiseaza urmatorul mesaj: "Aceasta fraza poate fi asociata cu un comportament sau continut care incalca regulile noastre. Promovarea unei experiente sigure si pozitive este principala prioritate a TikTok. Pentru mai multe informatii, va invitam sa consultati Regulile comunitatii".

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: