Social

Se restaurează Conacul Roșianu de la Turburea

Conacul Roșianu de la Turburea, care a aparținut unuia dintre cei mai bogați boieri din Oltenia, avocat la Curtea Regală, va fi restaurat de Mitropolia Olteniei. 

Mitropolia Olteniei a primit Conacul Roșianu și terenul aferent din partea Primăriei Turburea, cu scopul de a reabilita monumentul istoric și de a-l înscrie în circuitul cultural și turistic.

Arhiepiscopia Craiovei, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj și Primăria Turburea, au depus un proiect de reabilitare a conacului și de construire al complexului pentru tineri în preajma acestuia.

Complexul va cuprinde un Centrul pastoral-misionar unde se vor desfășura activități de recreere, tabere și activități culturale dedicate tinerilor. Centrul va fi ocrotit de Sfânta Muceniță Tecla, conform reprezentanților Mitropoliei Olteniei. Tot în cadrul complexului, va fi amplasat un Centru Internațional pentru Tineret ocrotit de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, anunță basilica.ro.

În această clădire vor fi organizate activități cu tinerii, precum seminare, conferințe științifice și competiții internaționale. Centrul Internațional este construit în parteneriat cu comunitatea Mănăstirii Taizé, Saône-et-Loire, Bourgogne, Franța.

După reabilitare, Conacul Roșianu va reprezenta atracția complexului cu hramul „Nașterea Maici Domnului” și „Sfântul Evanghelist Ioan”. Mitropolia Olteniei a dezvoltat acest proiect în parteneriat cu mai multe asociații de tineret din țară.

Conacul Roșianu a fost proiectat de un arhitect italian în jurul anului 1930. În decursul timpului conacul a fost dispensar al satului, însă din cauza lipsei investițiilor a ajuns în starea actuală. 

 

 

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: