Social

Stații de călători moderne în Târgu Jiu 

A început montarea noilor stații de călători, din municipiul Târgu Jiu. Acestea sunt unele moderne și fac parte din proiectul de 12 milioane de euro, bani europeni, accesați pentru modernizarea transportului în comun. 

În total, vor fi amplasate 47 de stații pentru călători. 

"Prima stație pentru călători este montată la Târgu Jiu, în fața Liceului cu Program Sportiv. Urmează și celelalte până la 47 de stații, toate echipate cu panouri de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, dar și camere video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor", a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

Acțiunea a fost promovată și de viceprimarul Bogdan Bejinaru, care, pe lângă descrierea caracteristicilor noilor stații de troleibuz, a avut și o remarcă țintită către unii critici interesați politic. 

"... Legat de disconfortul creat, ne cerem scuze târgujienilor și suntem convinși că în curând ne vom bucura împreună de frumoasele realizări. Specialiști în "șantiere pe hârtie" au fost alții. Noi, chiar dacă uneori mai greu, alteori mai ușor, am preferat să deschidem șantiere la propriu!", a reacționat Bogdan Bejinaru pe pagina sa de socializare. 

Pe lângă noile trolee, investiția de 12 milioane de euro include și 27 de kilometri de fir de contact, 700 de metri de rețea nouă pe tronsonul Agriculturii – Mall și 186 de stâlpi înlocuiți.

Proiectul a fost semnat în luna februarie a anului trecut. 

 

 

Vizualizări: 1,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: