Social

Sprijin financiar pentru producători de usturoi din Gorj

Patru producători agricoli din Gorj s-au înscris în programul prin care pot beneficia de sprijin financiar de la stat pentru culturile de usturoi. Aceștia primesc 3000 de euro pe hectarul cultivat cu usturoi, iar plata se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

”În prezent avem în derulare implementarea HG nr. 147/2022 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”. Numărul beneficiarilor înscriși în program este de 4, număr cereri plantare 4 (controlul în teren DAJ și APIA), număr cereri evaluare producție 2 (controlul în teren DAJ)”, a transmis Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Gorj.

Pot beneficia de acest sprijin producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător valabil pana la 31 decembrie, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, dar și producători agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp, să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul 2022.

De asemenea, trebuie să dețină registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat începând cu data înființării culturii si avizat, să facă dovada producției realizate prin documente justificative și să nu înregistreze obligații fiscale restante la bugetul general consolidat al statului.

 

Valorificarea producției se face în perioada 1 iunie-21 noiembrie, iar documentele justificative care atestă valorificarea producției de usturoi se depun la Direcția Agricolă Județeană Gorj până la data de 29 noiembrie 2022.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: