Actualitate

Speră să nu-și bată joc de grupul 5 Rovinari

Peste 200 de salariați ai unor firme private sunt implicați zilnic în investiția de la grupul energetic nr. 5 al Termocentralei Rovinari.

Modernizarea grupului 5 ar fi trebuit finalizată în 2019, dar ba nu au fost bani, ba nu au fost piese, ba nu au fost specialiști.

“Sper ca lucrarea să fie finalizată la începutul anului viitor”, spune Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia. Astă-vară dădea ca sigură punerea în funcțiune a grupului energetic în acest an, dar acum nu se mai lansează în promisiuni.

“Sper că oamenii cu mintea luminată, cu creier, de acolo, de sus, nu-și vor putea bate joc de o investiție de o asemenea anvergură, iar blocul nr.5, așa cum va fi el retehnologizat, va duce greul acestei companii ani mulți de aici înainte”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit.

Potrivit planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, toate grupurile pe cărbune vor intra în rezervă de capacitate la 1 ianuarie 2026. Pe cale de consecință, grupul aflat în modernizare de zece ani va produce la capacitate mai puțin de doi ani.

 

Vizualizări: 2,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: